maanantai 22. elokuuta 2011

Salakasvikset

Kasvissosekeitto. Ihmiskunnan välkyimpiä keksintojä.

Meillä lapset kammoavat eräitä "kauheita", keitettyjä kasviksia. Kasvissosekeitto, se taas on kaikkien mielestä tosi hyvää. Keitto, joka on tehty vaan ja ainoastaan keitetyistä kasviksista.

Mun resepti menee näin:
Kuori ja pilppua kasvikset, suuret palat kypsyy vähän kauemman, pienistä saat soppaa nopsasti.
Porkkanoita, perunaa, kukkakaalia ja sipulia (ja/tai bataattia, lanttua, purjoa, kesäkurpitsaa...) kuullotetaan hetki voissa.
Päälle murustellaan kasvisliemikuutio (suosittelen Reformin Luomu kasvisliemivalmistetta, josta puuttuu kaameat lisäaineet).
Vettä lisätään sen verran, että kasvikset peittyvät juuri ja juuri.
Keitetään kasvikset kypsiksi.
Kaadetaan talteen osa vedestä ja soseutetaan "kaameat" keitetyt kasvikset sileäksi, vrummmmm.
Lisätään keitinvettä ja loraus ruokakermaa, jotta soppa notkistuu.
Maustetaan rakuunalla ja mustapippurilla, suolallakin maun mukaan.
Kiehautetaan kuumaksi.
Tarjoillaan vaikka raejuuston ja ruisleivän kanssa ja lusikoidaan menemään.

Ei kuvaa taaskaan. Soppa syötiin jo ja kameran piuha on miehen työpaikalla, hmph.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti