tiistai 3. tammikuuta 2012

Juhlapäivän ilta

Tänään sitten vihdoinkin sai tuo seitsemänvuotias juhlansa!
Kaikki olivat terveitä ja iloisia, niin seitsemän vierasta kuin kolme omaakin.
Paitsi, että kaikki kolme omaa niiskuttavat ja yskivät, mutta sellaisen takia ei siirretä kauan odotettuja, jo kertaalleen lykättyjä lastenjuhlia, sitä ei lasketa sairasteluksi.

Jokaisessa perheessä on omat lastenjuhlaperinteensä. Meillä tällaisia vakijuttuja ovat riisimuromakeiset ja cocktail-palat, nytkin mies sai tehdä hikihatussa lisää nakki-tomaatti-lihapulla-juusto-kurkku-rypäletikkuja. Ohjelmanumeroista vakiintunein ja suosituin on onginta, jossa lisäjännitystä tuovat vanhat villasukat ja uutuutena tirskuvat onginta-apulaiset eli esikoinen kavereineen.

Kyllä noista ekaluokkalaisista lähtee valtavasti ääntä ja niihin uppoaa uskomattomat määrät herkkuja ollakseen niin harvahampaisia!

Nyt on hiljaista, enää yksi yskiskelee. Pöydän alla on murusia ja ilmapallo. Pöydän päällä kynttilä, mehutilkka ja puoli kulhollista popcorneja. Liinalle ei tällä kertaa kukaan kaatanut lasiaan, ihme ja kumma!Riisimuromakeiset

125 g kookosrasvaa
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
8 dl riisimuroja

Sulata kookosrasva kattilassa ja siivilöi joukkoon kaakao, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon riisimurot. Lusikoi seos makeisvuokiin ja anna jähmettyä viileässä.
<>                              
<>
<>
<>
<>
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti