maanantai 6. tammikuuta 2014

Loppiaisen loppupuolella

Kotona ovat kuluneet nämä kuraiset päivät ja se on lapsista aivan parasta lomailua.
Lapset ovat leikkineet Ronja Ryövärintytärtä tuntikausia ja sittenkin homma on jäänyt pahasti kesken, kun isä on komentanut iltapesulle. Eteisessä on Helvetinkuilu, jonka yli on hypättävä, jos tahtoo mennä kylpyhuoneeseen, loik!

Viikonloppua vietimme lasten mummulassa. Anoppi laittoi pöytään joulun "rääpiäisiä" (hah) ja me muut söimme (ah). Koirasukulaiset tykkäsivät vauvasta (nuuh) ja vauva ihmetteli sukulaiskoiria (öh). Jokunen joulupukin unohtamakin avattiin (kiitos).

Ajattelin vähän sellaista, kun perjantaina keittelin lounaaksi kaapista pastapussien jämiä, että niin vain siistiytyy pakastin ja keittiökaapit ensi jouluksi, kun ei mene ollenkaan ruokakauppaan rahojaan hussaamaan. Kuinkahan moneksi päiväksi uumenista ruokaa löytyy? Vanhat hiutaleet ja jauhot voi laittaa sämpylätaikinaan ja keitellä puuroja aamupalaksi. Tänäänkin söimme aamupuuron klo 10.45. Tiistaina ei puuroja haudutella, sillä aamupala tarjoillaan arkiseen tapaan klo 7.15 tyyliin "Ota sieltä leipää ja lasi maitoa!". Ei, hyvänen aika! Miten tämä juttu nyt taas puuroon meni. Puuro on kyllä oikeasti herkkua. Anoppikin keitteli aamulla ohraryynipuuroa ja puolukkakiisseliä, voi naminami.
Kinkun rippeetkin kaivettiin pakastimesta hernekeittoon.

Muutenkin alkoi uusi vuosi puhdistavissa merkeissä, kun ystävä houkutteli mukaan kirppispöydän vuokraan. Aika paljon on tavaraa taas myyntiin lähtenyt. Vastapainoksi kävin siellä yhdessä hassussa sekatavarakaupassa joulualennusmyynneissä, se kun on jokavuotinen traditio. Tällä kertaa löytyi lintukuvioinen peltirasia, kärpässienimuistilappupidike (vau, mikä sana ja vau, miten tarpeellinen esine!) ja askarteluvärkkiä sekä piirustuspaperia kilokaupalla.

On tämä loma tuntunut lomalta ja hyvältä, kun on saanut nukkua myöhään. Vauva valvoo joka ilta yli puolenyön ja heräilee yöllä syömään, joten arkena unta ehtii saada aika vähän. Päivärytmi on kyllä koko perheeltä niin pahasti kateissa, että huominen aamu voi olla kauhean kamala.

Tonttu on kääntänyt jo selkänsä, ei jaksa vahtia ovatko lapset kilttejä vai tuhmia. On sekin lomansa ansainnut. Joulu on laitettu tänään laatikkoon, vain kuusi sai jäädä vielä paikoilleen sekä valot ja lumihiutaleet ikkunoihin. Nyt sitten vain kohti kevättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti