lauantai 24. syyskuuta 2011

Leipää ja sirkushuveja

Jos me emme viikonloppuna ole kotona tai metsässä niin silloin meidät voi hyvin suurella todennäköisyydellä löytää kirjastosta.

Ennen vanhaan meidät löysi tuosta polun päästä, omasta lähikirjastosta, mutta nykyään sitä ei kannata pitää lauantaisin auki. Ei kannata, vaikka meidän perhe yksistäänkin lainasi siitä kassillisen kulttuuria, harva se lauantai.

Tänään ajettiin pääkirjastolle bussilla. Lainausosastolla käytiin tällä kertaa vain kääntymässä, vaihtamassa lastenkirjat ja pläräämässä uutuushylly. Tänään mentiin katsomaan Teatteri Nirunarun Fedja-setää, kissaa ja koiraa. Yllätyksekseni se koira puhui etelä-pohjanmaan murteella.

Kiitos kirjasto, että tarjoat ilmaista teatteria viikonloppuisin, kiitos. Olemme mukana vaikuttamassa siihen, että tuollaista "vapaa pääsy" -kulttuuria ei todeta kannattamattomaksi. Jokainen kävijä, jokainen lainaaja ja lainaus kävelee laskurin ohi, jokaisella on merkitystä.

Ei sirkushuveja ilman leipää. Näytelmää katsoessa tuli nälkä, kun Fedja-sedän lehmäkin söi verhot ja traktori toimi mustalla makkaralla. Kävelimme tammenterhojen yli ja vaahteroiden ali lempikahvilaan välipalalle ja leipäostoksille.

Tuuli oli tänään kova ja kylmä, se heitti vaahteranenänkin taivaisiin.
Tuuli oli kerrassaan niin kylmä, että päädyin penkomaan erään kaupan alennuspipokoppaa ja löysin pikkumiehelle kauan haikailemani robottimyssyn odottamaan pakkaspäiviä, puoleen hintaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti