keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Napittajan joulukalenteri

Minulla oli pikkutyttönä isosiskon askartelema joulukalenteritonttu. Huovasta leikatulla tontulla on 24 Marimekko-kankaista taskua ja pumpuliparta. Äiti laittoi joka aamu taskuun pienen paketin.

Meidän lapsilla on muutama vuosi sitten Siwan poistokärrystä hankittu avainkaappi eteisen lokerikon päällä ja sinne yllätyksiä järjestää Tupsu-Tonttu. Tänä jouluna myös Kirppuorava riensi olohuoneesta seuraamaan joulun odotusta eteisen puolelle.

Tupsu on välillä aika mielikuvitukseton ja oven takaa löytyy hyvin usein pipareita, rusina-askeja tai purkkaa, piparimuotit ja pyyhekumit ovat myös kestosuosikkeja. Toisinaan Tupsu sekoittaa seinällä olevan kastin pikkutavaroita sinne, tänne. Luulee sen olevan hauskaa. Ja niinhän se onkin...

Tupsu on taas herätetty syyshorroksesta tajuamaan joulukuun alku. Tylsä Tonttu kaipaa SINUN apuasi kivojen jouluyllätysten keksimisessä. Yllätysten on oltava pikkuisia, halpoja, mielellään ekologisia ja hyödyllisiäkin.

Olen flunssassa ja tästä on kyllä huono lähteä ostoskierrokselle. Ekat joulukalenteripäivät menkööt siis kotilaatikon löydöillä ja lähikaupan antimilla.

Heippa marraskuu, olisit voinut pitempäänkin viipyä!3 kommenttia:

 1. Täällä samoissa mietteissä. Vielä enemmän mietityttää, kun luin Hesarista norjalaisprofessorin näkemyksen: tavarakalenterit ovat "vaaraksi" lapsille! Ne kuulemma vievät pohjan joulun ja lahjojen odotukselta, niillä kun lapsia lahjotaan koko joulukuun ajan. Suklaakalentereita tämä ei koske. Eikä elämyksiä. - Palataan asiaan! M.

  VastaaPoista
 2. Auts, aina tekee väärin, tekee sitten mitä tahansa. ;) Suklaakalenterit vaan ovat oikeasti hengenvaarallisia tuolle esikoiselle, joten jatketaan sitten rusina ja purkka -linjalla.

  Itse asiassa, ajatusten jalostuessa päätin täyttää kalenteria liimapuikoilla, teippirullilla, askartelumassalla sekä muulla sellaisella kulutustavaralla.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin tonttu käy laittamassa yöllä yllätyksiä "enkelikalenteriin". Tänään siellä oli viesti pikkupotilaalle, ja se taisi olla paras luukuntäyte tähänastisista! Muina päivinä lokeroista on paljastunut (karkkipäivänä) karkkia, rusinoita ja kiiltokuvia.

  VastaaPoista