lauantai 6. joulukuuta 2014

6.

Vielä ei ole taatelikakkujen tai hedelmäkakkujen aika. Hiukan pipareita kyllä tekisi mieli (kyllä niitä Auran kanssa tuli lauantaina syötyäkin), samoin Vilhelmiinoja voisin leipoa, mutta ne ovat hyvin vaarallisia. Joulutorttuja on paistettu jo kahdesti, sillä eihän kukaan niitä jaksa jouluna syödä.

Mutta jokin kakku on tänään paikallaan, sillä Suomi juhlii.

Tiikerikakku on joka sään kakku ja tuossa Anna Bergenströmin ohjeessa yhdistyvät appelsiini ja suklaa, makuyhdistelmien numero yksi. Ja tämän kanssa juodaan Twiningsin Earl Greytä.



Englantilainen tiikerikakku

Tarvitset:
200 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
3 keskikokoista munaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl seulottua kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl appelsiinimarmeladia

Voitele kakkuvuoka (itse teen tämän kahteen pikkuiseen). Leivitä vuoka kevyesti. Lämmitä uuni 180-asteiseksi.
Vaahdota voi sokerin kanssa kuohkeaksi, vatkaa sitten joukkoon yksi muna kerrallaan. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa ja yhdistä munataikinaan.
Jaa sitten taikina kahteen osaan. Mausta toinen osa kaakaolla ja vaniljasokerilla. Mausta toinen osa raastetulla appelsiinikuorella ja nokareella appelsiinimarmeladia. Kaada vaaleaa ja tummaa taikinaa vuorotellen voideltuun vuokaan.
Paista kakkua uunin keskiosassa 35-40 minuuttia (minä paistan pikkukakkuja n. 30 min. 175-asteessa). Kokeile kypsyyttä tikulla. Tiikerikakkua ei saa paistaa liian pitkään.

Ohje löytyy Anna Bergenströmin Pienestä kakkukirjasta.

Kameran akku pullistui ja pimahti lopullisesti. Kakustakin on kuva tulossa, kun uusi akku saapuu.

Hyvää itsenäisyyspäivää! Me leivomme tänään piparkakkuja, sillä tuo tiikerikakku on ihan oikeasti jo maanantaina leivottu ja juuri äsken söin viimeisen palasen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti